Idee #10 – Drone glazenwasser

0
business-idee-drone-glazenwasser

Stel je een groot kantoor voor met een paar moeilijk toegankelijke ramen voor een glazenwasser. Ergens hoog. Waarom zouden deze ramen niet gewassen kunnen worden door een drone?

De techniek is er al, de komende jaren is het meer een kwestie van de toepassingen vinden voor het gebruik van een drone.

Met name voor grote kantoren kan een drone glazenwasser erg handig en kostenbesparend zijn. Maar ook voor appartementencomplexen en flats natuurlijk. En er is dan nooit meer een glazenwasser die onverwachts voor je raam bezig is terwijl je nog niet aangekleed bent…

De drone kan dan na afloop landen op het dak van het gebouw om weer op te laden. Net als mijn robotstofzuiger thuis.

De glazenwassers zullen niet heel blij zijn met deze concurrent, maar technologische vooruitgang is nou eenmaal niet tegen te houden.

Verdienmodel

Je kunt natuurlijk de apparaten zelf rechtstreeks verkopen, maar je kunt ook services verkopen. Net als glazenwassers nu, maar dan met een drone.

Een drone kan zelfs vaker langskomen dan een glazenwasser. Je kunt bijvoorbeeld een service verkopen dat bij een bepaald weertype de drone nog een keer extra langskomt, een soort “altijd-een-mooi-raam”-service. Of een paar dagen voor een verjaardag, het bezoek moet natuurlijk geen vieze ramen te zien krijgen.

Marketing

Richt je in eerste instantie op de zakelijke (kantoren)markt en VVE’s van appartementencomplexen.

Je kunt het aanprijzen als een milieuvriendelijke variant, er hoeft niemand met een auto je kant op te komen. En de drone is nooit onverwachts ziek of op vakantie. Nooit meer een bestelbus die de stoep blokkeert. En je kan als bewoner van een flat makkelijk aangeven of je ramen wel of niet gedaan moeten worden, de drone maakt het niet veel uit.

Alternatieven en spin-offs

Welke diensten kunnen nog meer door drones uitgevoerd worden waar nu nog allerlei handen aan te pas komen? Er wordt al geëxperimenteerd met pakketbezorging.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.