Idee #11 – Babybad dat van kleur verandert

0
business-idee-babybadje-kleur

Iedereen die een klein kind heeft weet dat je heel goed moet opletten dat het badje de juiste temperatuur heeft als je je kind in bad doet. Niet te warm en niet te koud.

Het is best lastig om dit goed voor elkaar te krijgen. Wat zou het handig zijn als het badje groen opkleurt als het de juiste temperatuur heeft, en rood of blauw als het te warm of te koud is. Je ziet het dan meteen, ook van een afstandje als je je kind nog aan het omkleden bent.

Handig is dan ook dat je weet wanneer het water te veel is afgekoeld als je kind er nog inzit. Je kunt dan zelf kiezen of je er nog wat warm water bij doet of dat je je kind er uit haalt.

Marketing

Dit is een product dat je waarschijnlijk via babywinkels wilt verkopen. Helaas eet dat wel je marge grotendeels op.

Je kunt er ook voor kiezen een apart verkoopkanaal via internet te gebruiken. Dit om je marge te beschermen. Of een keten van babywinkels het exclusieve recht te geven.

Je wilt er op wijzen wat de voordelen voor ouders zijn, nooit meer twijfelen of je de juiste temperatuur hebt. Gericht adverteren op fora voor ouders, met name gericht op mensen waarvan het eerste kind op komst is. Zij moeten hun hele baby-inboedel nog kopen.

Alternatief is om het product te ontwikkelen en het concept te verkopen aan een van de bekende merken.

Alternatieven

Er zijn waarschijnlijk nog wel meer producten te bedenken waarvoor het handig zou zijn om te weten hoe het met de temperatuur zit. Denk bijvoorbeeld aan een bakje of pannetje voor (warme) sausjes.

Het mooiste is het als de kleur van het hele badje verandert, maar je kan het ook eenvoudiger doen via een indicatorstrip of een lampje die verbonden zijn met een ingebouwde thermometer.