Idee #13 – Apple scripts marktplaats

0
business-idee-apple-scripts-marktplaats

Iedereen die regelmatig dezelfde soort handelingen op een Mac computer heeft uitgevoerd zal een grote fan van Apple scripts zijn. Het kan gigantische tijdswinst opleveren. En al het repetitieve, saaie werk wordt voor je gedaan, precies waar computers goed in zijn.

Als je een beetje handig bent dan kun je deze zelf snel schrijven. Maar niet iedereen is handig. Als je eenmaal een Apple script hebt dan is het gebruiken ervan extreem eenvoudig.

Wat zijn Apple scripts?

Een Apple script is een zelfgeschreven script waarmee je je (Mac) computer allerlei handelingen achter elkaar kan laten uitvoeren met 1 druk op de knop.

Bijvoorbeeld een script dat een website opent, iets ervan downloadt, dat in een tekstbestand kopieert en het dan mailt naar een vriend van je. Zie een paar voorbeelden van Apple scripts

Denk nu aan een marktplaats waar je voor een heel klein bedrag Apple scripts kunt kopen. Het mooiste zou zijn als je op deze site per beroepsgroep een sectie hebt met voor hen handige scripts. Denk aan grafische ontwerpers, website eigenaren, social media experts etc.

Je hebt eenvoudige scripts en heel geavanceerde en ingewikkelde. Ook mensen die zelf scripts kunnen bouwen zijn best bereid te betalen voor een extreem geavanceerd script dat ze veel tijdswinst kan opleveren.

Verdienmodel

Creëer een marktplaats waar mensen zelf hun scripts kunnen uploaden, en geef ze een percentage van de verkoop. In het begin kun je natuurlijk zelf al een heleboel scripts toevoegen die je her en der van internet hebt geplukt en eventueel nog hebt aangepast.

Je zou eventueel nog advertenties kunnen toevoegen.

Marketing

Richt je voorlopig op de Nederlandse markt, aangezien hier weinig concurrentie is. Kies in eerste instantie een paar business niches waar veel met een Mac gewerkt wordt, bijvoorbeeld in de grafische wereld en (individuele) website eigenaren.

Bied een groot aantal gratis scripts aan om de site populair te maken. De geavanceerdere scripts kunnen dan tegen betaling gedownload worden.

Als je scripts kunt aanbieden die veel tijdswinst kunnen opleveren dan zullen deze kleine bedrijfjes niet twee keer nadenken om een paar euro per script te betalen.

Maak ook vooral inzichtelijk hoeveel tijdswinst (en dus geld) een script oplevert, bijvoorbeeld “deze 10 handelingen kosten een mens 35 seconden, denk nu eens in dat je dit 20 keer per dag doet”. En benadruk dat een script de handelingen foutloos uitvoert, wat uiteindelijk ook veel tijd oplevert omdat je niet na afloop je eigen rommel hoeft op te ruimen. En je werknemers kunnen zich volledig focussen op het leuke deel van het werk.

Wat echt indruk zou maken is een aantal korte filmpjes waarin je de tijdswinst demonstreert, en deze op Youtube zetten en delen via social media. Zorg ook dat je site SEO friendly is en de hub wordt voor alles wat met Apple scripts te maken heeft.

Alternatieven

In plaats van Apple scripts kun je je ook toeleggen op een alternatief als IFTTT (IF This Then That). Dit is een platformonafhankelijke variant, maar dan meer voor web services.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.