Idee #14 – Wieltjeskoffer met GPS

0
business-idee-wieltjeskoffer-met-gps

Ken jij iemand die nog een koffer gebruikt zonder wieltjes? Toch hebben we er decennia over gedaan voor iemand op het eenvoudige idee kwam om wieltjes onder een koffer te doen.

Maar waarom zou je zelf de koffer achter je aan moeten trekken? Waarom bestaat er geen koffer op wieltjes die automatisch met je meerijdt, bijvoorbeeld pal naast je of pal voor je?

Je hebt je telefoon altijd wel ergens op je lichaam of in je hand. Koppel nu je koffer aan je telefoon en laat de koffer een vaste positie ten opzichte van je telefoon behouden.

Motortje, accu en GPS erin en je bent klaar. Misschien wel met wat zonnecellen erop, aangezien je je koffer meestal meeneemt naar een warm oord.

Uiteindelijk is een dergelijke koffer wel innovatief, maar niet meer dan al bestaande technieken en producten aan elkaar knopen. Enige moeilijke onderdeel is de software die de koffer stabiel op positie houdt.

Het is wel zaak dat je de koffer licht houdt met alle beperkingen van vliegmaatschappijen wat betreft gewicht.

Verdienmodel

Ontwikkel een werkend prototype en ga vervolgens in zee met een grote kofferfabrikant. Je kunt ook zelf de koffer op de markt brengen met een nieuw, fancy merk, maar het lijkt mij een hoogdrempelige markt om tot toe te treden.

Marketing

Dit is een product dat weinig uitleg nodig heeft. Een paar mooie filmpjes met blije mensen zouden voor zich moeten spreken. Blije mensen die compleet uitgerust in de hotellobby aankomen terwijl andere reizigers met “ouderwetse” wieltjeskoffers compleet uitgeput zijn.

Wat je nog wel kunt doen wat betreft branding is een bijzonder, herkenbaar patroon op de koffer, of een karakteristieke hangreep of iets dergelijks. Dit zodat iedereen weet dat het een original is. Uiteindelijk zullen andere merken het ook op de markt brengen, maar er zijn genoeg mensen die het liefst het origineel willen hebben.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.