Idee #16 – Carport met zonnepanelen

0
business-idee-carport-zonnepanelen

Zonnepanelen zijn hot. Maar er zijn meer mogelijkheden om zonne-energie op te wekken dan met zonnepanelen. Denk maar aan de dakpannen van Tesla.

Mensen die een carport hebben maken zelden gebruik van het dakoppervlak van hun carport. Zou het niet mooi zijn als er een mooie carport bestaat waar het zonnepaneel al in is ingebouwd?

Het is wel zaak dat het design dan niet te lomp is. Het mooiste zou zijn als je niet eens kan zien dat er zonnecellen zijn ingebouwd.

Verdienmodel

Een product op de markt brengen is een vak apart. In dit geval is het waarschijnlijk het beste om met een bestaande partij in zee te gaan, een grotere speler in carports.

Je kunt ook nog met aan affiliate model werken voor sites die doorverwijzen naar jouw verkoopwebsite. Bij een geslaagde verkoop krijgen ze dan een percentage van de transactie.

Marketing

Wat betreft het type klanten zou ik kijken naar mensen die bovenmodaal verdienen en verhuisplannen hebben. Ook mensen die niet per se verhuisplannen maar wel een eigen oprit hebben zijn potentieel interessant.

Vergeet ook met name de Belgische/Vlaamse markt niet; hier wonen veel meer mensen in een zelfgebouwd, vrijstaand huis.

Met gericht adverteren op Google zou je al deze mensen moeten kunnen bereiken. Ook mensen op Facebook die relatief recent sites hebben geliked die duiden op verhuis- of verbouwplannen kun je targeten.

Als je ook het affiliate model gaat toepassen dan zou ik me daarnaast nog richten op websites rondom duurzaamheid en milieu.

Als reclameslogan zou je kunnen zeggen dat de aanschaf van de carport zichzelf (gedeeltelijk) terugverdient.

Alternatieven

Denk aan andere onbenutte oppervlakken rondom een huis, bijvoorbeeld in de tuin. Ook kan ik me voorstellen dat er zonnecellen in de zonwering kunnen worden ingebouwd, al is de benuttingsgraad wellicht te laag (alleen als het zonnescherm uit is).