Idee #18 – Woninginrichting affiliate site

0
business-idee-woninginrichting-affiliate

Op zondag kun je de hele middag van die woonprogramma’s kijken als je wilt. En er zijn genoeg mensen die dit ook daadwerkelijk doen. Zwaar gesponsorde items, ze proberen het niet eens te verbergen.

Deze mensen zouden het ook heerlijk vinden als ze op een site honderden mooie foto’s van woninginrichtingen zouden kunnen bekijken.

Stel je nu een site voor met allerlei foto’s van woninginrichtingen. Mooi gecategoriseerd per stijl. Modern, landelijk, Mediterraan, etc. Nu zie je op een van die foto’s een mooie bank, of een mooie tafel. Zou het niet mooi zijn als je dan op het item kan klikken, of desnoods op een link onder de foto, en dat je dan naar de juiste verkooppagina geleid wordt?

Verdienmodel

Affiliate links. Je verkoopt zelf niets.

Dat betekent dus dat als mensen op de link van die mooie vaas klikken maar op de site van de verkoper uiteindelijk iets anders kopen, dat jij dan ook geld verdient. Zo heb je in een klap een gigantisch assortiment waar je iets aan kunt verdienen, veel meer dan je foto’s ooit kunnen dekken.

Marketing

Voor zo’n visueel ingestelde site kan Instagram zeker niet ontbreken, net als Facebook. Voeg een flink aantal mooie foto’s toe aan je Instagram account, zelfs voordat je ze getagt hebt. Het doel is om snel een groot aantal volgers te krijgen.

Normaal gesproken zou ik voor een site vol voor SEO gaan, maar dat is voor een site met relatief weinig tekst een stuk moeilijker. Wel kun je op zoektermen optimaliseren voor Google Images.

Alternatieven

In feite kun je de woninginrichting vervangen door iets willekeurig anders. Liefst iets dat net niet makkelijk te Googlen is, anders heeft je site relatief weinig toegevoegde waarde.

Een alternatief is bijvoorbeeld kleding, zie het eerder gepubliceerde idee over een affiliate website beginnen over kleding van celebrities.

Next steps

Verzamel mooie foto’s van woninginrichtingen, bijvoorbeeld van sites van bepaalde merken of van bekende mensen. Let wel goed op copyright en dergelijke, plaats indien nodig altijd een link naar de bron. Nu is het een kwestie van taggen.

Een ding dat je kunt doen als je site eenmaal een beetje gevuld is en er serieus uitziet is om een aantal merken te benaderen. Voor hen is het een vorm van gratis reclame en als ze het idee hebben dat je site ze serieus geld kan opleveren dan helpen ze echt wel mee.

Focus in eerste instantie op de populairdere stijlen, of juist op een niche waar jij toevallig veel verstand van hebt. In een niche is het waarschijnlijk makkelijker om bedrijven en merken mee te laten helpen, aangezien zij meer moeten vechten om aandacht.

Je kunt ook het publiek actief vragen mee te helpen met taggen, maar dan moet je wel al wat bezoekers hebben.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.