Idee #19 – Verhuisdozen op maat

0
business-idee-verhuisdozen-op-maat

Iedereen die verhuisd is kent het probleem: hoe vervoer ik mijn TV zonder hem te beschadigen. Niemand bewaart de originele doos jarenlang omdat je ooit in de toekomst een keer gaat verhuizen. Zelfde probleem met bijvoorbeeld grote planten, hoe vervoer je die?

Zou het niet handig zijn als voor dit soort voorwerpen er aparte dozen beschikbaar zijn waar ze makkelijk mee vervoerd kunnen worden? Verhuisdozen op maat, met afwijkende maten? Je kunt zelfs nog luxer gaan en ze van binnen bedekken met bubbeltjesplastic of iets dergelijks.

Verdienmodel

Je kunt de dozen los verkopen, maar probleem blijft dat mensen ze daarna in principe nooit meer nodig hebben. Tot de volgende verhuizing ;-).

Ikzelf was bij mijn verhuizing heel blij dat ik de (standaard)verhuisdozen kon huren bij het verhuisbedrijf. Je kunt de verhuisdozen op maat zelf verhuren, of nog beter, verkopen aan verhuisbedrijven (die ze dan weer verhuren). Begin met een paar standaardmaten TV’s, bijna alle TV’s vallen wel in een aantal populaire maten.

Je kunt via een eigen site nog een lijst met verhuisbedrijven laten zien die je doos aanbieden voor verhuur. Eventueel kun je ze hier ook direct op verkopen als mensen ze toch willen hebben. Met de verhuisbedrijven kun je dan misschien ook nog afspreken dat jij een kleine commissie krijgt voor iedere doorverwijzing.

Marketing

Richt je volledig op verhuisbedrijven, benader ze direct. Vertel ze wat de voordelen zijn en laat ze weten hoe ze jouw dozen kunnen verhuren, en hun klanten kunnen overtuigen deze dozen erbij te huren.

De bijbehorende website van de verhuisdozen op maat moet natuurlijk SEO-friendly zijn, maar dit is waarschijnlijk niet je hoofdkanaal.

Alternatieven

In plaats van de dozen op maat maken kun je ook nadenken over een doos die van maat kan veranderen door slim te (her)vouwen. Dit is meer een uitdaging, maar heeft ook meer potentieel.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.