Idee #2 – Website “Wat dragen deze celebrities?”

0
business-idee-wat-dragen-celebrities1

Mij interesseert het weinig, laat ik daar meteen mee beginnen. Maar er zijn genoeg vrouwen die zich afvragen welk jurkje die leuke actrice nou droeg bij die premiere. Of mannen die net zo stijlvol gekleed willen zijn als George Clooney.

Denk aan een (Nederlandstalige) website die oneindig veel foto’s heeft van allerlei celebrities met daaronder affiliate links van wat ze dragen. Simpel concept zou ik zeggen.

Verdienmodel

Affiliate links. Heel eenvoudig. Iedere keer dat iemand klikt op een link en iets koopt op de website waar je ze naartoe stuurt krijg je een percentage. Vind een (of meerdere) kledingwebsites met een affiliate programma. Ik zou het hierbij laten, mensen die naar kleding zoeken zijn waarschijnlijk niet geïnteresseerd in een ebook of iets dergelijks. Je zou ook nog advertenties op de site kunnen zetten, maar dan loop je wel mogelijk affiliate inkomsten mis omdat mensen je site via de advertentie verlaten.

Marketing

Ga naar forums over kleding en doe mee in discussies. Zoek op Twitter naar mensen die de vraag stellen wat iemand droeg. Twitter Search is daar geweldig voor. Ik zou sowieso naast de site ook een Twitter, Facebook en/of Instagram account aanmaken. Dit kun je zelfs automatiseren met je site, dus iedere keer als je iets plaatst op je site worden ook posts aangemaakt op die social media accounts.

Adverteren lijkt me niet nodig, ik zou vooral voor de interactie gaan via forums en social media. Kost meer tijd, maar dan leer je ook meer over waar je bezoekers in geïnteresseerd zijn. En het is gratis.

Alternatieven

Vervang kleding door auto’s. Het business model is dan niet via affiliate links. Wie koopt zijn auto online na er over gelezen te hebben op internet? Verdienmodel zou dan zijn via advertenties (bv. Google Adsense) en misschien een ebook.

Next steps

Doe een beetje research en kijk naar welke celebrities het populairst zijn in zoektermen die gaan over wat ze dragen. Creëer een lijst met een stuk of 20 celebrities. Geen idee wie dat zijn, maar dat kan de keyword tool  van Google Adwords je wel vertellen. Waarschijnlijk wat actrices, presentatoren en voetballers. Misschien wel iemand uit een reality show. Geen idee.

Hoe kom je erachter wat ze dragen? Internet. Er zijn genoeg mensen die op sites en in fora praten over wat iemand draagt. Dit kun je checken en overnemen. Wat jij bijdraagt is dat het allemaal geordend is en dat bezoekers geholpen worden met een link. Waar jij nog wat aan verdient ook 🙂

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.