Idee #20 – Website met miniatuurauto’s

0
business-idee-website-miniatuurautos

Een tijdje geleden kocht ik een nieuwe auto, een Citroën. Toen ik bij de Citroën-garage was om me te oriënteren toen zag ik een miniatuurversie van zo’n beetje elke auto die ze verkopen. Ik geef weinig om auto’s, maar wilde toch wel zo’n miniatuurversie hebben. Kun je nagaan als je wel om auto’s geeft….

Stel je nu een niche website voor waar je van alle merken een dergelijk schaalmodel kunt kopen. Hier is ongetwijfeld een kleine groep die-hard fans voor, of nog beter verzamelaars (meerdere verkopen per klant!).

Ik stel me een site voor met veel mooie foto’s van miniatuurauto’s en een aantal filters zodat mensen in het (uiteindelijk) grote aanbod hun favoriete auto kunnen vinden. Filters op merk, type en mogelijk uitvoering/kleur zijn dan essentieel.

Verdienmodel

Er zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt een marktplaats aanbieden waar mensen hun versie op kunnen aanbieden. Je kunt een dropshipping website maken. Of je kunt een affiliate website maken. (Als je niet bekend bent met al deze termen, kijk dan bij het verzamelartikel online business termen).

Als je er een affiliate website van maakt dan kun je daarnaast ook nog advertenties tonen op je site. Dit zou ik niet doen als je zelf probeert te verkopen, je wilt niet dat mensen je site voortijdig verlaten.

Marketing

Zorg dat iedereen die Google’t op termen als “miniatuurauto <merk+type>” of “schaalmodel <merk+type>” op jouw site terecht komt. Dit doe je door SEO toe te passen en goed te focussen.

Richt je in eerste instantie volledig op de groep van verzamelaars. Deze mensen zijn met mooie foto’s en allerlei technische details over de miniatuurversies makkelijk aan je site te binden. Maak alles erg visueel, en koppel daarom ook een Facebook- en Instagram-account aan de website.

Maak een klein ebookje of catalogus met alle miniatuurauto’s die je aanbiedt. Bezoekers kunnen deze downloaden door hun emailadres achter te laten. Stuur deze mensen om de zoveel tijd een interessante (!) mail waarin je laat zien welke (exclusieve) miniatuurauto’s je nu weer aan je assortiment hebt toegevoegd.

Laat duidelijk merken dat je zelf ook een liefhebber bent, of laat het anders door een liefhebber schrijven. Probeer vooral niet een site te maken die te veel wil verkopen; mensen die op je site komen zijn al vrij gericht en hoeven alleen maar een beetje inspiratie te hebben. Het is geen site voor een algemeen publiek dat echt overtuigd moet worden de portemonnee te trekken.

Alternatieven en/of uitbreidingen

Misschien is er ook wel een markt voor miniatuurmotors, -scooters en misschien zelfs -fietsen? Geen idee. Je kunt hier een aparte site voor creëren (al wordt de niche wel erg klein vrees ik), of het aanbieden op dezelfde site.

Ook kun je een aparte (internationaal gerichte) website maken voor bijvoorbeeld Harley fans.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.