Idee #21 – Drone paraplu

0
business-idee-drone-paraplu

Dit is een idee dat zichzelf verkoopt, zodra het eenmaal bestaat: een drone paraplu. Stel je een paraplu voor zonder handvat, dat boven je blijft hangen terwijl je loopt of fietst. Je locatie wordt dan bepaald met behulp van je telefoon, bijvoorbeeld via bluetooth.

Toegegeven, het is technisch gezien best een uitdaging. Met name harde wind is lastig. Je zou voor een variant kunnen gaan die wel nog een handvat heeft, zodat je bij wind de paraplu zelf kunt vasthouden.

Verdienmodel

Je kunt het zelf (exclusief) rechtstreeks verkopen als premium product, of via een grote keten. Dit laatste zal zeker ten koste gaan van je winstmarge.

Je kunt daarnaast een affiliate programma instellen, of de paraplu verkopen via een site die een affiliate programma aanbiedt. Vervolgens kun je gadget sites benaderen en ze wijzen op je paraplu en de mogelijkheid geld te verdienen als affiliate.

Marketing

Dit product behoeft geen uitleg. Tenminste, niet over wat het doet. Mensen zullen misschien technische vragen hebben als hoe het je locatie bepaalt of wat voor batterijen erin moeten.

Maak een kort animatiefilmpje waarin het gebruik getoond wordt getoond, een beetje “tel-sell-stijl” met een knipoog. Een eigen website met social sharing buttons is een vereiste, mensen zullen dit graag willen delen. Als het filmpje ook een beetje grappig is dan helemaal.

Richt je bij adverteren op mensen die al van gadgets houden. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die al een bepaalde Facebookpagina geliked hebben.

Er zullen via Google niet veel mensen zoeken op drone paraplu, maar misschien wel op “paraplu ergonomisch handvat” of iets dergelijks. Richt je op zoektermen waarin mensen een bestaand probleem met de huidige paraplu’s beschrijven.

Alternatieven

Er zijn nog een hoop producten en services die we nu al veel gebruiken waar een dronevariant van te maken is. Denk bijvoorbeeld aan Business idee #10 – Drone glazenwasser. Zelfde principe geldt voor voorwerpen waar nog geen GPS-module in is ingebouwd, zoals bijvoorbeeld Business idee #14 – Wieltjeskoffer met GPS.

Vraag je bij elk voorwerp dat je nu meeneemt af of een dronevariant toepasselijk is en ik weet zeker dat je al snel een aantal ideeën zult hebben.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.