Idee #22 – Personal shopper babyspullen

0
business-idee-personal-shopper-babyspullen

Iedereen die voor het eerst een kind krijgt kent de situatie; je moet ongelooflijk veel spullen kopen. Veel dingen waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. Een kinderwagen, maar welke? Een bedje, maar hoe groot? Allerlei doekjes. Et cetera. Heel veel kleine beslissingen in korte tijd.

En dan is er ook nog een hoop zooi die je aangepraat wordt, maar die je eigenlijk niet nodig hebt. Uiteindelijk komt het allemaal wel goed, maar dan heeft het je al (heel) veel tijd en geld gekost. En je hebt dus spullen gekocht die je echt niet nodig hebt.

Zou het niet handig zijn als er iemand bij je langs zou komen die dit allemaal al weet? Je bespreekt wat wensen en deze persoon zorgt dat het allemaal gekocht wordt. Een personal shopper dus.

Verdienmodel

Hier zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt een site maken waarop personal shoppers hun diensten kunnen aanbieden en hier geld voor vragen.

Je kunt ook zelf personal shopper worden en een uurtarief rekenen. Vervolgens kun je alles door de klant laten kopen via jouw affiliate links van webshops en dergelijke zodat je daar ook nog aan verdient.

Marketing

Focus je in eerste instantie op mensen die weinig tijd (maar genoeg geld) hebben en hun eerste kind krijgen. Denk aan advocaten, dokters, notarissen etc. Je kunt direct je diensten adverteren met bijvoorbeeld Facebook, waarin je op profielgegevens kunt adverteren.

Benadruk dat het inhuren van een personal shopper uiteindelijk zelfs goedkoper is, naast het gemak. Je koopt geen onnodige spullen en je weet waar je de spullen het beste kunt halen.

Alternatieven

Het concept van de personal shopper bestaat al voor veel luxegoederen. Kijk nu eens naar situaties waarin mensen in korte tijd veel beslissingen moeten nemen.

Dan denk ik meteen aan bruiloften, begrafenissen en verhuizingen. In al deze situaties is het een fijn idee dat veel koopbeslissingen voor je gedaan worden (met instemming natuurlijk).

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.