Idee #24 – Website met Nederlandstalige infographics

0
business-idee-website-nederlandstalige-infographics

Een site waar ik zelf grote fan van ben is visualcapitalist.com. Dit is een website vol met infographics, meestal over een onderwerp in de energie of de financiële wereld. Een aantal van deze infographics zijn gesponsord, zonder dat het er te dik bovenop ligt overigens.

Een andere site waar ik fan van ben is theoatmeal.com. Dit is een site met komische stripjes. Degene achter de website verdient geld met de verkoop van producten rondom de strips, zoals posters, t-shirts en mokken.

Denk nu aan een site met Nederlandstalige infographics. Je kunt dan infographics van andere sites laten zien, met toestemming natuurlijk. Op de Engelstalige markt is al veel concurrentie, dus ik zou voor Nederlandstalig gaan.

Je kunt ook je eigen infographics tussen die van andere sites plaatsen, maar onderschat niet hoeveel tijd het kost een goede infographic te (laten) maken.

Het taalgebied en daarmee het aanbod is relatief klein, dus je wilt waarschijnlijk niet een te smalle niche kiezen zoals visualcapitalist.com zich kan veroorloven.

Verdienmodel

Aangezien de infographics voornamelijk van andere bronnen zullen komen is verkoop van producten zoals bij theoatmeal.com niet van toepassing. Dit kun je wel doen als je een aantal eigen infographics toevoegt.

Daarom zou ik me richten op advertenties, en mogelijk op een aantal gesponsorde infographics. Dit laatste zou ik alleen doen als het er niet te dik bovenop ligt dat het gesponsord is.

Marketing

Infographics zijn natuurlijk erg visueel, dus een Facebook en zeker Instagram account moeten zeker gekoppeld worden. Met behulp van WordPress kun je dit automatiseren.

Ook wil je op je site een duidelijke categorisering aanbrengen, zodat mensen binnen hun eigen interesse kunnen blijven klikken. Dit is erg goed voor je SEO, je wilt mensen zo lang mogelijk binden.

Wat ook niet mag ontbreken is een email optin form, zoals op visualcapitalist.com. Van hen krijg ik meerdere keren per week een mailtje met het bovenste deel van de infographic. Als ik de hele infographic wil zien dan kan dat op de site. Ik klik in bijna de helft van de gevallen omdat het me interessant lijkt. Zonder deze mailtjes zou ik waarschijnlijk zelden op hun site komen.

Next steps

Ga op zoek naar Nederlandstalige infographics in een aantal niches. Dit zodat je meteen een aantal mooi gevulde categorieen binnen je site hebt.

Met name infographics van (non-profit) instanties en goede doelen zijn potentieel interessant. Deze infographics zijn niet echt commercieel maar deze instanties willen wel hun boodschap overbrengen. Denk aan milieuorganisaties, privacy-organisaties, de overheid etc. Deze instanties zullen er waarschijnlijk weinig problemen mee hebben als je hun infographic deelt.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.