Idee #25 – Kommetjes die van kleur veranderen

0
business-idee-kommetjes-kleur-veranderen

Stel je een kommetje voor waar bijvoorbeeld satésaus inzit. Koude satésaus is niet echt lekker, dan zou het toch erg handig zijn als het kommetje onder een bepaalde temperatuur een andere kleur krijgt?

Dit kan met behulp van een temperatuursensor in de bodem, die je aan de onderkant kunt instellen.

Zodra de inhoud van het kommetje te koud is dan vervang je deze, of je warmt het weer op. Zo kun je op een feestje in een oogopslag van afstand zien of je iets moet vervangen. En het is erg cool natuurlijk.

Je kunt wat betreft design allerlei kanten op. Je kunt het hele kommetje een andere kleur geven, of bijvoorbeeld alleen de rand van het kommetje.

Verdienmodel

Dit is een product dat ik in de duurdere winkels voor huis- en keukeninrichting verwacht. Daarnaast kun je het ook rechtstreeks verkopen op je eigen website.

Marketing

Dit product verkoopt zichzelf als mensen het eenmaal gezien hebben. Probeer daarom productdemonstraties te geven op plekken waar veel potentiële klanten komen. Denk aan bepaalde winkels en evenementen als de huishoudbeurs.

Verkoop het op deze momenten voor kostprijs plus een klein beetje, je wilt dat de sneeuwbal gaat rollen. Als je het eenmaal gezien hebt bij iemand op een feestje dan wil je het ook.

Ook kun je influencers het product gratis geven, in de hoop dat zij het er met hun gevolg over zullen hebben. Op deze manier is in de Verenigde Staten een bepaalde naadloze legging voor vrouwen erg populair geworden. Meerdere bekendheden kregen het opgestuurd en er waren een aantal zo enthousiast over het idee dat ze er op social media over schreven. Een business was geboren.

Alternatieven

In plaats van een temperatuursensor kun je ook een druksensor in de bodem doen. Dan wordt gemeten of het bakje nog een beetje vol zit, of dat er minder dan bijvoorbeeld 30% ten opzichte van het begin inzit. Dit percentage kun je dan ook aan de onderkant van het bakje instellen meteen nadat je het gevuld hebt.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.