Idee #26 – Fiverr voor Nederlandse studenten

0
business-idee-Fiverr-Nederlandse-studenten

Een van mijn favoriete websites is Fiverr, een site waar je allerlei (meestal digitale) klusjes kunt laten uitvoeren. Er zijn gigantisch veel verschillende klusjes op te bestellen voor maar $5, vandaar de naam. Denk aan het ontwerpen van een logo, het laten vertalen van een tekst of hulp bij het opzetten van een website of het maken van een infographic of ebook.

De klusjes worden uitgevoerd door allerlei professionele mensen die wat bij willen verdienen. Er is een compleet rating systeem en je kunt het portfolio per aanbieder zien om een idee te krijgen van de kwaliteit.

Ik heb de site al vaak gebruikt, onder andere voor het ontwerpen van het logo voor deze site. Maar ook allerlei andere klusjes, voornamelijk

Enige nadeel: het is een Engelstalige site. Voor sommige klusjes wil je gewoon in het Nederlands overleggen of heb je meer achtergrondinfo nodig over het land.

Waarom geen Nederlandse variant van Fiverr?

Nederlandse studenten die handig zijn met photoshop of goed kunnen programmeren of vertalen kunnen op dezelfde manier makkelijk bijverdienen.

Verdienmodel

Je biedt het platform aan, dus net als Fiverr kun je een commissie pakken per transactie. Het moet zo laagdrempelig mogelijk zijn voor aanbieders om aan het platform deel te nemen. Je wilt veel transacties.

Ik raad aan om eens op Fiverr rond te kijken en een klusje te laten doen om te kijken hoe het werkt. Waarschuwing: het is verslavend 😉 .

Marketing

Deel zo veel mogelijk succesverhalen van aanbieders die relatief eenvoudig geld verdienen met iets wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dit kan op een blog dat je koppelt aan het platform en in een serie met korte ebooks.

Verder is een uitgebreide gids (ebook) waarin je beschrijft hoe je met een aantal klusjes vanuit het niets een succesvolle website opstart erg interessant. Dit soort gidsen staan ook op de site van Fiverr. Denk aan een serie met klusjes als

  • Zet een WordPress site op
  • Ontwerp een logo
  • Doe keyword research
  • Schrijf zelf een aantal artikelen en laat ze checken op taalfouten e.d.
  • etc.

Op deze manier kun je voor een relatief laag bedrag met behulp van het platform snel een professionele site opzetten. Veel sneller dan wanneer je alles zelf zou uitzoeken.

Produceer een aantal van deze gidsen waarin je allerlei gerelateerde klusjes combineert tot een project. Denk verder aan bijvoorbeeld alle klusjes rondom het schrijven van een ebook.