Idee #3 – Indiase all-you-can-eat

0
business-idee-indiase-all-you-can-eat

Wat ben ik een fan van de Indiase keuken… Als ik in een Indiaas restaurant ben kan ik helaas maar één gerecht bestellen, meer is gewoon te veel.

En de vaste menu’s zijn ook niet meer helemaal van deze tijd. We willen zelf bepalen wat we eten en hoeveel.

Wat zou het mooi zijn als ik meerdere kleine gerechten kon bestellen, een beetje Tikka Masala, een beetje Jalfrezi etc. Net zoals bij veel sushi-tenten. Een mooie kaart, beetje luxueuzer interieur dan het gemiddelde Indiase restaurant en liefst bestellen via een tablet in plaats van die briefjes. En alsjeblieft, geen buffetbakken…

Maar dit lijkt nog niet te bestaan.

Ik begrijp dat de Indiase keuken (vooralsnog) iets minder populair is dan Japans of Chinees, maar de keuken leent zich er prima voor. Als het zou bestaan in de regio Amsterdam dan hebben ze er alvast een vaste klant bij.

Marketing

Ik zou zo’n restaurant in eerste instantie proberen in een stad die iets meer gewend is aan exotisch eten en al Indiase restaurants heeft. En daarmee dus een bewezen groep geïnteresseerden. Er zijn weinig dingen moeilijker dan onbekend eten introduceren.

Flyers in de brievenbus, een introductie-opening, Groupon, er is van alles mogelijk om mensen binnen te krijgen.
Ook kun je op Facebook gericht adverteren aan mensen die in dezelfde wijk wonen en bepaalde voorkeuren hebben. Op deze manier heb je grotere kans dat je mensen bereikt die ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn. Je kunt ook adverteren op mensen die in een iets grotere regio dan alleen dezelfde wijk wonen en die recent naar India of Sri Lanka op reis zijn geweest. Denk een beetje creatief.

Alternatieven

Tot nog toe heb ik het alleen maar over Indiaas gehad, maar vervang dat door een willekeurige andere keuken waar dit concept nog niet voor bestaat.

Ik zou niet een te onbekende keuken kiezen, het moet wel (een beetje) bekend zijn. Voor Italiaans en Spaanse tapas bestaat het wel, maar dan wordt vaak voor jou bepaald wat je krijgt. Denk verder aan Argentijns, kleine stukjes vlees. Of Grieks. Of een verzameling van alle Mediterrane keukens. De Aziatische all-you-can-eat restaurants beperken zich tenslotte ook niet meer tot alleen maar sushi.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.