Idee #7 – Rookverdrijver aan het kozijn

0
business-idee-rookverdrijver-kozijn

Een vriend van mij vertelde laatst dat de onderbuurvrouw van zijn appartement een kettingrookster is. En haar dochter is ook begonnen met roken. Het ergste van dit allemaal is dat ze altijd uit het raam hangen als ze roken, recht onder zijn woonkamerraamā€¦ Ze vinden het zelf kennelijk ook stinken šŸ˜‰

Er zijn ook genoeg mensen die in de stad boven of vlakbij een terras wonen. Of een openbaar bankje. Of een restaurant.

Zou het niet mooi zijn als je een apparaat op je muur of anders aan de onderkant van je kozijn kunt vastmaken die alle rook van je raam wegblaast. De straal hoeft niet eens heel hard te zijn, gewoon genoeg om de rook net voorbij je raam te dirigeren. Het liefst een smalle strook die niet te zichtbaar is, het stadsgezicht mag niet te veel veranderen.

Het mag natuurlijk geen geluid maken. Je moet niet het ene probleem vervangen door een ander. En je moet je buren niet tot last zijn. Het allermooiste zou zijn als het apparaat alleen aangaat als er rook gedetecteerd wordt.

Marketing

Richt je op mensen in de stad die in een appartement wonen. Liefst in de binnenstad omdat daar simpelweg meer horeca is (en er dus meer terrassen zijn).

Er zijn natuurlijk ook mensen die niet in een appartement in de stad wonen en er toch last van hebben, maar deze groep is waarschijnlijk kleiner. Als het product echt goed is dan horen deze mensen er vanzelf van.

Een hele simpele manier is om flyers in de brievenbus te gooien in een grote stad op plekken waar veel horeca is. Marketing hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Je kunt ook gerichte advertenties kopen op Google Adwords op basis van locatie (dus binnensteden) en zoektermen als ā€œoverlastā€.

Alternatieven

Als niet-roker zit ik zelden op een terras; als er al een niet-rokersgedeelte is dan is dat nog altijd vlakbij het rokersdeel. Een apparaat dat de rooklucht bij me weghoudt (zonder de rokers weg te blazen) zou voor mij een reden zijn om er wƩl te gaan zitten. De rook kan bijvoorbeeld naar boven geblazen worden vanaf een bepaald punt, denk aan een onzichtbare scheidingsmuur.

Ook als je een balkon hebt, en niet alleen een kozijn, dan zijn er mogelijkheden. Ik zou graag rookvrij onmin balkon hebben gezeten toe ik nog in een appartement woonde.

Naast een apart apparaat voor bestaande kozijnen kun je ook kozijnen verkopen waar dit is ingebouwd.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeƫn te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.