Idee #9 – Kookrecepten met tijdslijnen (Gantt diagrammen)

0
business-idee-kookrecepten-tijdslijnen

Bij kookrecepten wemelt het van de instructies, en vaak moet je het 2 keer lezen voor je een goed overzicht hebt. Snij de paprika, bak ondertussen de uitjes, vet dan alvast de ovenschaal in.

Hoe vaak komt het voor dat je al bij een bepaalde stap bent en dat je nog niet alle handelingen die je al af had moeten hebben gedaan hebt?

In plaats van een stappenlijst met de handelingen zou het mooi zijn als dit met tijdslijnen gebeurt. Zoals in een Gantt diagram dat vaak gebruikt wordt voor projectplanningen. Klinkt veeeeel ingewikkelder dan het is.

Zou wel cool zijn als je recept er ongeveer zo uitziet toch? (Maar dan met een veel mooier design dan mijn lelijke ontwerp)

business-idee-kookrecepten-Gantt

Ik zie je denken, nog meer kookrecepten? Is die markt onderhand niet verzadigd?

Nee, er is altijd plaats voor een goedgekozen niche. Ik heb dit soort recepten nog nooit eerder ergens gezien, en ik zou zeker geïnteresseerd zijn.

Verdienmodel

Je kunt hier allerlei kanten mee op. Een website met recepten en advertenties. De gebruikte recepten verkoop je via een boek of ebook. Aanverwante kookaccessoires verkopen via affiliate links. Kijk naar een bestaande receptensite en je ziet de mogelijkheden.

Marketing

Focus op mensen die ook van “lifehacking” houden. Dit zijn mensen die altijd op zoek zijn naar de laatste handige apps, ideeën en snufjes om hun leven nog verder te automatiseren. Benader dergelijke websites, bijvoorbeeld lifehacker.com

Natuurlijk kun je ook mensen benaderen die al een andere receptenwebsite gelike’d hebben. Op receptenfora kun je ook nuttige bijdrages leveren en mensen verwijzen naar je site.

Alternatieven

In plaats van kookrecepten kun je ook aan andere instructies denken. Hoeft ook niet perse alleen voor handelingen te zijn die in een keer afgerond worden, bijvoorbeeld het proces van een huis kopen/verkopen kan ook heel mooi in een Gantt diagram.

Next steps

“Vertaal” de meest populaire gerechten in de Gantt-variant. Dit kun je makkelijk uitvinden met een beetje Google’n. Creëer een template zodat je in rap tempo een boel recepten kunt creëren. Je hoeft niet eens veel van koken af te weten, al is het wel handig om er in ieder geval affiniteit mee te hebben.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.