10+ website ideeën waar je zo mee kunt beginnen

0
website-ideeen-zo-beginnen

Een website starten is eenvoudiger dan ooit tevoren. Je kunt in een weekend, zonder technische kennis, een website maken die er professioneel uitziet. In dit artikel zie je meerdere originele website ideeën waar je in de meeste gevallen zo mee kunt beginnen.

Maar ja, waarover dan? En hoe verdien ik er uiteindelijk geld mee? In dit artikel zie je meerdere originele website ideeën waar je in de meeste gevallen zo mee kunt beginnen. Zonder technische kennis.

In de links bij de website ideeën vind je meer uitgewerkte informatie, zoals mogelijk verdienmodel, ideeën over de bijbehorende marketing en next steps. In sommige gevallen is er ook aandacht voor vergelijkbare alternatieven of spin-offs van het idee, kijk daar ook naar.

Niche website ideeën

Een niche website is een website die gericht is op een (soms kleine) niche, bijvoorbeeld mensen in Nederland die een Tesla overwegen te kopen maar nog twijfelen. Of mensen die in Litouwen wonen en van Thais eten houden (wel een slecht voorbeeld waarschijnlijk…).

Kunst is om een kansrijke niche te vinden. Dus niet te klein, wel fanatiek en op dit moment nog niet goed genoeg bediend door bestaande websites.

Dit type website is het makkelijkste te maken, zeker als je al verstand hebt van de niche (al is dat niet per se nodig). Het kan met een relatief eenvoudige WordPress website, het gaat vooral om de inhoud.

Meest populaire manieren om geld te verdienen met een niche website zijn advertenties, affiliate links, dropshipping of verkoop van een eigen ebook. Voor een korte uitleg van dit soort online termen, zie het overzicht van termen en concepten voor online ondernemers.

Een aantal niche website ideeën:

  • Tesla Q&A blog Een idee is een website over Tesla, waar alle mogelijke vragen over het bezitten van een Tesla uitgebreid en objectief behandeld worden. Hoe zit het dan met geld verdienen? Je kunt eenvoudig advertenties toevoegen met bijvoorbeeld Google Adsense. En het mooie is dat een dergelijke site een project is dat niet continu updates nodig heeft. Meer uitgewerkte info: Business idee #17 – Tesla Q&A blog
  • Affiliate fotowebsite met kleding van celebrities Stel je een website voor met allerlei foto’s van bekende mensen, zowel in normale kleding als wat ze aan hebben op premières en dergelijke. Bij iedere foto’s staan nu affiliate links naar een bijbehorende verkooppagina. Meer uitgewerkte info: Business idee #2 – Website “wat dragen deze celebrities?”
  • Kookrecepten met tijdslijnen Veel kookrecepten blinken niet uit in duidelijkheid, het is moeilijk een overzicht te krijgen. Waarom niet wat bewezen projectmanagement-visualisatie (zogeheten Gantt diagrammen) combineren met kookrecepten in een gelikt jasje? Meer uitgewerkte info: Business idee #9 – Kookrecepten met tijdslijnen
  • Website met miniatuurauto’s Er is een kleine maar fanatieke groep mensen die geïnteresseerd is in miniatuurauto’s van echte auto’s. Sel je een website voor die deze schaalmodellen aanbiedt, kan zowel affiliate als dropshipping. Meer uitgewerkte info: Business idee #20 – Website met miniatuurauto’s

Service website ideeën

Je kunt ook rechtstreeks een service verkopen via een website. Het mooiste is het als dit meteen een digitale, geautomatiseerde service is. Maar het kan natuurlijk ook een offline service zijn.

  • Hypotheekdocumenten service Iedereen die ooit een hypotheek heeft aangevraagd weet hoeveel documenten daarvoor nodig zijn. Stel je nu een site voor waar je na het invullen van wat gegevens er zeker van kunt zijn dat allerlei benodigde documenten automatisch en meteen worden aangevraagd. Je ontvangt dan een bedrag per aanvraag. Meer uitgewerkte info: Business idee #8 – hypotheekdocumenten service
  • Funda filters Als je een huis zoekt op Funda dan kun je al op van alles filteren. Maar er is ook een hoop waar je niet op kunt filteren, zoals scholen in de buurt, gemiddelde reistijd tot je werk, etc. Dit idee vereist wel meer IT-kennis, maar heeft veel potentie en bestaat nog niet. Meer uitgewerkte info: Business idee #1 – Funda filters, maar dan beter
  • Vind de perfecte reisbestemming Dit idee heeft wel wat overeenkomsten met de Funda filters. Je wilt op basis van een aantal voorkeuren, zoals prijspeil, temperatuur, veiligheid en reistijd vanaf huis, meerdere reisbestemmingen voorgelegd krijgen. Liefst bestemmingen waar je zelf niet aan gedacht had. Meer uitgewerkte info: Business idee #5 – Website met algoritme voor de perfecte reisbestemming

Platform website ideeën

Je kunt ook een platform aanbieden, dus een plek waar anderen (en mogelijk jijzelf) dingen kunnen aanbieden. Meestal verdien je dan een percentage bij iedere verkoop, maar mogelijk ook met advertenties.

Voor dit type websites is meer IT-kennis nodig dan bij bijvoorbeeld een niche website, maar je kunt in sommige gevallen ook een site(-opzet) kant-en-klaar kopen.

  • Excel templates Excel is nog altijd populair, en veel bedrijven vinden het wiel opnieuw uit. Dit is duur en inefficiënt. Stel je nu een site voor vol met handige templates, waar zowel jijzelf als anderen (tegen een commissiepercentage) dergelijke templates verkopen. Meer uitgewerkte info: Business idee #15 – website met handige Excel templates 
  • Apple scripts marktplaats Ongeveer dezelfde opzet als het voorbeeld van de Excel templates, maar dan met handige Apple scripts. Ook met Apple scripts kunnen (kleine) bedrijfjes veel tijd en dus geld uitsparen. Meer uitgewerkte info: Business idee #13 – Apple scripts marktplaats
DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.