De beste WordPress plugins voor een nieuwe website

0
beste-wordpress-plugins

Dit zijn wat mij betreft de beste WordPress plugins. Ik installeer alleen het broodnodige om ervoor te zorgen dat alles soepel (en snel) blijft draaien.

De verkeerde plugins installeren (of verkeerde combinaties) kan desastreuze gevolgen hebben voor je site. Je site kan crashen. Je site kan heel langzaam worden. Je site kan er heel raar uit komen te zien. Installeer daarom alleen plugins die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken en die zich bewezen hebben.

Elke plugin in deze lijst is gebruikt op deze site, en op elke site die ik start. Alleen als het theme dat ik gebruik een feature al heeft ingebouwd dan installeer ik geen plugin. Hoe minder plugins hoe beter.

Beste WordPress plugin voor SEO (Search Engine Optimisation)

Yoast SEO

beste-wordpress-plugins-Yoast-SEODit is de enige plugin die je hoeft te installeren om er zeker van te zijn dat je goed rankt in Google. Om goed te ranken gebruikt Google allerlei criteria, veel te veel om op te noemen.

Je kunt er iedere keer dat je een pagina publiceert een hele checklist bijhouden, maar ja, heb je daar zin in?

Deze plugin doet dit allemaal voor je. Voor ieder artikel voer je een target keyword in en de plugin vertelt je hoe goed je het doet. Hij checkt of je het keyword goed gebruikt. Of je het op de juiste plekken gebruikt. Of je titel en artikel-url geoptimaliseerd zijn. En nog veel meer.

Als de plugin een groen licht afgeeft weet je zeker dat je het goed gedaan hebt. Ik kan niet meer zonder.

Beste WordPress plugins voor de snelheid van je site

WP Smush

beste-wordpress-plugins-WP-SmushGoogle houdt erg van sites die snel laden (wie niet?), en afbeeldingen, plaatjes en foto’s kosten nogal wat laadtijd.

WP Smush optimaliseert de bestandsgrootte van elke afbeelding die je toevoegt. Ideaal!

WP Fastest Cache

beste-wordpress-plugins-WP-Fastest-CacheNaast geoptimaliseerde afbeeldingen wil je ook allerlei andere instellingen die de laadtijd reduceren instellen. Instellingen waar je waarschijnlijk nog nooit bij hebt stilgestaan.

Caching bijvoorbeeld, en het optimaliseren van de laadcode. Met deze plugin kun je dit soort zaken automatisch laten doen.

Beste WordPress plugins voor de marketing van je site

WP to Twitter

beste-wordpress-plugins-WP-to-TwitterElke keer dat ik een artikel publiceer wordt er automatisch een tweet over gestuurd in mijn bijbehorende Twitter account (@businessideeen).

Je kunt standaard instellen wat er in de tweet moet komen, bijvoorbeeld titel+url. Natuurlijk kun je je standaardinstelling overrulen, of geen tweet plaatsen.

Op deze manier kun je het nooit vergeten te promoten, erg handig. Jetpack kan ook automatisch naar meerdere social media accounts posten, maar heeft minder opties als bijvoorbeeld automatisch toevoegen van hashtags e.d.

AccessPress Social Share

beste-wordpress-plugins-AccessPress-Social-ShareJe artikelen moeten door je lezers gedeeld kunnen worden. Liefst op meerdere platforms. Facebook. Twitter. Of gewoon ouderwets email.

Sommige themes hebben hier standaard knoppen voor. Anders doet deze plugin dat voor je.

Je kunt instellen welke knoppen er getoond worden, waar ze getoond worden en hoe ze er uit moeten zien. Groot, klein, met een teller, je kunt het zelf instellen.

Disqus Comment System

beste-wordpress-plugins-Disqus-Comment-SystemSmaken verschillen, maar ik ben niet zo’n fan van de standaard comment functionaliteit van WordPress.

Het ziet er niet echt gelikt uit en als je site wat populairder wordt dan kun je veel spam krijgen.

Disqus ziet er veel beter uit en je kunt op meerdere manieren comments beoordelen en beantwoorden.

Beste WordPress plugins voor de statistieken van je site

Google Analytics dashboard voor WP

beste-wordpress-plugins-Google-Analytics-dashboard-voor-WPNatuurlijk heb je Google Analytics aan je site gekoppeld. Maar om nou elke keer in te loggen om je statistieken te bekijken….

Als je gewoon snel de statistieken wilt zien dan laat deze plugin in je WordPress dashboard de meest relevante statistieken zien.

Voor de echt geavanceerde analyses kun je altijd nog inloggen in Google Analytics.

Jetpack

beste-wordpress-plugins-JetpackJetpack is een verzameling van allerlei fuctionaliteiten. Het is ook ontwikkeld door WordPress zelf.

Zo zijn er de bezoekersstatistieken (die je dan in de WordPress app kunt bekijken). Deze zien er erg goed uit, vandaar dat deze plugin in de categorie voor statistieken staat.

Ik gebruik Jetpack ook om elk gepubliceerd bericht automatisch te posten op zowel mijn bijbehorende Facebook- als Twitteraccount. Zo kun je het nooit meer vergeten.

Beste WordPress plugins voor de veiligheid van je site

Limit Login Attempts

beste-wordpress-plugins-Limit-Login-AttemptsAls je probeert in te loggen in je wp-admin dan heb je standaard oneindig veel pogingen.

Mensen of bots waarvan je het absoluut niet wilt dus ook…

Met deze simpele plugin voorkom je dat, je hebt dan standaard 3 pogingen per computer.

Beste WordPress plugins voor de leesbaarheid van je site

Pretty Link Lite

beste-wordpress-plugins-Pretty-Link-LiteMet deze plugin kun je heel eenvoudig mooie links maken. Erg handig voor het verfraaien van affiliate links. Of speciale links naar een download op je site.

Je kunt naar alles linken, dus zowel naar pagina’s op je eigen site als naar externe sites. Verder kun je links in categorieën indelen en kun je instellen of een link permanent is of verloopt na een tijd.

Yet Another Related Posts Plugin (YARPP)

beste-wordpress-plugins-YARPPKen je die handige links onderaan een artikel met gerelateerde links? Dat doet deze plugin.

Je kunt van alles instellen. Bijvoorbeeld hoe “gerelateerd” een artikel moet zijn voor het getoond wordt. Of op basis waarvan er moet worden gezocht naar gerelateerde artikelen (tags, categorie, etc.). Of alleen de titel getoond moet worden of ook het plaatje. Of hoeveel artikelen er getoond moeten worden.

Recent Posts Widget Extended

beste-wordpress-plugins-Recent-Posts-Widget-ExtendedDe standaard widget in WordPress om de laatste artikelen te laten zien heeft nauwelijks opties. Je kan alleen maar de laatste artikelen laten zien, en geen filters op bijvoorbeeld tag of categorie toepassen.

Deze plugin geeft je veel meer controle over wat je kun laten zien in een widget. In de zijbalk heb ik bijvoorbeeld een widget die de laatste business ideeën laat zien. Dus alleen artikelen uit de categorie ideeën, zelfs als het laatste artikel in een andere categorie zit. Je kun zo ook juist een widget vullen met alle artikelen die niet aan een criterium voldoen.

Broken Link Checker

beste-wordpress-plugins-Broken-Link-CheckerNa verloop van tijd heb je veel links op je site, zowel intern als extern. En mensen ergens naartoe sturen waar niets is, is niet cool.

Deze plugin checkt om de zoveel tijd voor iedere link of de gelinkte pagina nog wel bestaat. Als dit niet zo is dan krijg je keurig een notificatie.

DELEN
Tristan (1982) vindt het leuk om business ideeën te bedenken en te delen met de rest van de wereld. In een aantal maanden tijd waren dit er al meer dan 400, die uiteindelijk allemaal op businessideeen.nl zullen komen.